Wirallinen tiedote kilpailun tuloksista

Viihdekirjoituskilpailun tuloksista julkaistiin tietysti myös virallinen mediatiedote. Tässä pari poimintaa tiedotteesta (Otava 7.9.2022):

***

Kilpailun runsas osallistujamäärä näytti suomalaisten rakkauden hyvän mielen tarinoihin sekä sen, miten moniin muotoihin viihdekirjallisuus taipuu.

Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper kuvaa viihdekirjallisuuden merkitystä tämän päivän lukijoiden keskuudessa: ”Viihdekirjallisuus on maailman suosituinta kirjallisuutta. Koskettavat, romanttiset ja hyvää mieltä tuottavat tarinat puhuttelevat kuluttajia niin painetun kirjan kuin yhä enemmän myös sähkö- ja varsinkin äänikirjan muodossa. Oli ilo päästä yhdessä Suplan kanssa kokeilemaan uudentyyppistä tapaa löytää nimenomaan äänikirjaformaattiin soveltuvia ihania tarinoita ja uusia, lahjakkaita, kotimaisia kirjoittajia.”

Raadissa työskennellyt Otavan kustannuspäällikkö Iina Tikanoja iloitsee kilpailuun lähetettyjen käsikirjoitusten runsaudesta ja monipuolisista lähestymiskulmista viihteeseen. ”Suplan kuuntelijoiden äänestämä upea kolmen kärki – ja koko taidokas finalistiviisikkomme – muodostaa monenlaisia makunystyröitä hivelevän viihdekattauksen, josta löytyy vetäviä tarinoita, suuria tunteita, hersyviä nauruja, yllätyskäänteitä, jännitystä, kerrassaan mainioita henkilöhahmoja ja tietenkin myös hurmaavaa romantiikkaa. Toivottavasti näiden tuoreiden kirjailijakykyjen teokset tuottavat jatkossakin runsaasti ihania lukuelämyksiä!”

”Viihdekirjallisuuden saralla tapahtuu nyt todella paljon”, Otavan Kirjasäätiön pääsihteeri, Otavan kirjallinen johtaja Minna Castrén sanoo. ”Perinteiset muodot saavat rinnalleen uusia tyyli- ja äänilajeja. Toivomme, että yhä laajempi suomalaisten joukko löytäisi kirjallisuudesta kumppanin elämänmittaiselle matkalle lukemisen ja kirjojen kuuntelemisen maailmoihin.”

Finalistiteokset ovat kuunneltavissa nyt Suplan äänikirjapalvelussa. Yleiseen jakoon muissa äänikirjapalveluissa teokset tulevat 7.10. alkaen.

***

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s