Aamuradiossa Ylellä

Olin tänään perjantaina 23.9. radiotoimittaja Hanna Juopperin haastateltavana Yle Oulun aamulähetyksessä. Aiheena oli esikoiskirjani ja sen menestys kirjoituskilpailussa sekä viihdekirjallisuus laajemminkin.

Tämä oli ensimmäinen kerta radiolähetyksessä studiossa, ja siksi jännittävää. Minua on aiemminkin haastateltu työkuvioiden tiimoilta moniin eri medioihin, mutta tällainen suora radiolähetys on jäänyt kokematta. Nyt sekin on koettu!

Valitettavasti Ylen aamulähetyksiä ei julkaista Areenaan, joten en voi tarjota blogini lukijoille linkkiä tallenteeseen. Nostan kuitenkin ihan lyhyesti muutamia asioita haastattelun sisällöstä:

Keskustelimme siitä, millaista on kirjoittaa viihdekirjallisuutta ja erityisesti eroottista viihdettä. Kirjoittaminen vaatii aina aikaa ja tilaa, kuten kaikki luova tekeminen. Erotiikka ja seksi ovat teksteissäni luonteva osa toimivaa parisuhdetta. Alalajista riippuen niitä on teksteissä joko enemmän tai vähemmän. Koska Kalajoen hiekat on eroottinen romanssi BDSM-vivahtein, siinä seksiä ja erotiikkaa on luonnollisesti enemmän.

Tunnustauduin haastattelussa paitsi viihdekirjallisuuden puolestapuhujaksi myös feministiksi. Muistutin, että myös viihdekirjallisuuden avulla voi kertoa tärkeistä asioista. Viihdekirjallisuus hahmoineen heijastelee aina kulloisenkin ajan ilmiöitä (kuten muukin kirjallisuus). Esimerkiksi minun kirjoissani on aina vahvoja naisia ja vahvoja miehiä.

Karsastan yleensäkin viihdekirjallisuuden arvottamista tai sukupuolittamista esimerkiksi ”naistenviihteeksi”. Minusta viihde kuuluu kaikille sukupuolille. En myöskään välitä jaosta ”viihteeseen” ja jonkinlaiseen ”korkeampaan” kirjallisuuteen. Kaikessa kirjallisuudessa on piirteitä monista lajeista, ja hyvä niin.

Kiitokset Yle Oululle ja Hannalle miellyttävästä haastattelukokemuksesta!

Muistathan, että Kalajoen hiekat ilmestyy lokakuun alkupuolella (7.10.) Suplan lisäksi myös muihin äänikirjapalveluihin. Kirjan voi myös kuunnella ostamalla ladattavan äänikirjan esimerkiksi Prisman tai Suomalaisen verkkokaupasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s