Kalajoen hiekat – eroottinen romanssi

Kalajoen hiekat (2022) on lajityypiltään eroottinen romanssi. Kirja voidaan luokitella viihdekirjallisuudeksi, ja siinä on hyödynnetty romanssin kaavaa. Erotiikalla ja seksillä on kirjassa ”perinteistä” viihdekirjaa keskeisempi rooli – siksi siis määritelmä eroottinen romanssi.

Itse käytän mieluiten kirjan lajityypistä termiä romanssi (engl. romance), koska se avaa mielestäni hyvin kirjan idean. Romanssin päämäärä on päähenkilön/päähenkilöiden romanttinen parisuhde, ja siinä on onnellinen loppu.

Käytin termiä romanssi aikanaan myös gradussani, jossa tutkin historiallisen kuvatutkimuksen ja feministisen kirjallisuudentutkimuksen keinoin parisuhteen kuvia englantilaisen Georgette Heyerin (1902 – 1974) tuotannossa. Heyer oli tunnettu erityisesti historiallisista romansseistaan.

(Voi toki pohtia, kannattaako kirjoja ylipäätään luokitella tai kategorisoida kuinka pitkälle. Luokittelu kuitenkin helpottaa mm. kirjan markkinointia sopivalle lukijakunnalle.)


Helteinen heinäkuu hiekkasärkillä vie Kertun odottamattomien halujen äärelle. 

Kerttu saapuu Kalajoen hiekkasärkille tavoitteenaan rentoutua ja toipua rankasta erosta. Vauhdikas Iida-serkku on kuitenkin vakuuttunut siitä, että Kertulle täytyy löytää kesäesa lomaseuraksi. Kun paikalle saapuu jumalaisesti laulava, motoristin näköinen tatskamies Joonatan, Kerttu onkin täysin myyty. Miehellä on röyhkeät elkeet ja hämmentävä tapa komennella. 

Vähitellen Kerttu joutuu myöntämään itselleen, että hän on valmis tekemään hämmästyttäviä asioita Joonatanin käskystä ja että haluaa muutakin kuin pelkkää vaniljaa. Kalajoen hiekat suorastaan polttelevat, kun Kerttu lähtee Joonatanin leikkeihin mukaan.

Kirjailija: Satu Tähtinen

Lukija: Annukka Friman

Kesto: 4 t 28 min

Kustantaja: Otava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s